با صرف هزینه‌ای کمتر از ۱۵ میلیون تومان، چه گوشی‌هایی در بازار ایران ارزش خرید بالایی دارند؟ در مقاله‌ی پیش‌ رو بهترین مدل‌ها را معرفی خواهیم کرد.

خرید گوشی‌های پرچمدار یا میان‌رده‌ی پریمیوم با تمام خوبی‌هایشان همیشه با دخل‌وخرج اکثر کاربران نمی‌خواند؛ ضمن اینکه در بسیاری از مواقع، امکاناتی بیشتر از نیاز در اختیارشان قرار می‌دهد. به‌همین‌دلیل با شناختن نیازهای کاربری و صرف هزینه‌ی کمتر هم مدل‌های مناسبی در بازار پیدا می‌شوند که امکانات کافی را در اختیار قرار دهند.

خوشبختانه در چند سال گذشته، تولیدکننده‌های گوشی هوشمند توجه ویژه‌ای به میان‌رده‌‌های بازار داشته‌اند و برخی از امکانات گوشی‌های گران‌قیمت را برای این دسته از محصولات در نظر گرفته‌اند که همین موضوع توجه کاربران را بیش‌از‌پیش به گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر جلب کرده است.

لرزش‌گیر اپتیکال برای دوربین، گواهی معتبر مقاومت در برابر آب و گردوغبار، به‌روزرسانی نرم‌افزاری بلندمدت و منظم، نمایشگرهای سریع با وضوح و کیفیت چشمگیر، دوربین‌های کارآمد و باتری‌های حجیم با پشتیبانی از توان شارژ بسیار زیاد، بخشی از امکانات گوشی‌های میان‌رده است که تا چند سال گذشته ممکن بود فقط در پرچم‌داران گران‌قیمت مشاهده کنیم.

در‌ ادامه با معرفی بهترین گوشی‌های هوشمند بازار با برچسب قیمتی زیر ۱۵ میلیون تومان همراه ما باشید. مدل‌هایی که ارزش خرید بالایی دارند و در محدوده‌ی قیمتی خودشان، بهترین گوشی‌های بازار به‌حساب می‌آیند، در این مقاله معرفی شده‌اند.

بهترین گوشی ها تا ۱۵ میلیون تومان

گلکسی A06 سامسونگ 4G

6.7 اینچ

720×1600 پیکسل

50/2 مگاپیکسل

سلفی 8 مگاپیکسل

4/6 گیگابایت رم

Helio G85

5000 میلی‌آمپر ساعت

لیتیوم پلیمری

گلکسی A06 به‌عنوان جدیدترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴، پیشرفت‌های بسیار ناچیزی در مقایسه با نسل قبل به‌خود دیده است و امکاناتی که ارائه می‌دهد به‌قدری نیست که بتوان آن را اقتصادی ارزشمندی به‌حساب آورد؛ به‌عنوان نمونه، از نمایشگر LCD با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز استفاده می‌کند که شدت روشنایی آن تنها در محیط‌های بسته مناسب به‌نظر می‌رسد، اما همچنان با وزن ۱۸۹ گرم، گوشی تقریبا خوش‌دستی به‌حساب می‌آید.

گلکسی A06 تراشه‌ی Helio G85 را در دل دارد که برای انجام کارهای روزمره هم چندان کافی نیست و حتی گاهی در پردازش‌های معمول نیز با کندی روبه‌رو می‌شود. از نظر شارژدهی نیز عملکرد متوسطی را به‌نمایش می‌گذارد و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی آن معمولاً بیش از ۱۲ ساعت دوام نمی‌آورد.

باوجود محدودیت‌های سخت‌افزاری و کندی زیادی که گلکسی A06 در کاربری روزمره دارد، از One UI 6.1 مبتنی‌بر اندروید ۱۴ استفاده می‌کند و بسیاری از ویژگی‌های رابط‌کاربری جدید سامسونگ را نیز ارائه می‌دهد؛ همچنین طبق ادعای سامسونگ، ۲ سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل را دریافت می‌کند.

بستن توضیحات
نکات مثبت
  • عرضه با رابط‌کاربری One UI 6.1 بر پایه‌ی اندروید ۱۴
  • طراحی به‌روز و مطابق با استانداردهای جدید سامسونگ
نکات منفی
  • پیشرفت محدود در مقایسه با نسل قبل
  • وجود رقبایی با امکانات بهتر
  • شارژدهی متوسط باتری

 

گلکسی A05s سامسونگ

6.7 اینچ

1080×2400 پیکسل

50/2/2 مگاپیکسل

سلفی 13 مگاپیکسل

4/6 گیگابایت رم

Snapdragon 680 4G

5000 میلی آمپر ساعت

لیتیوم پلیمری

گلکسی A05s به‌عنوان یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین گوشی‌های سامسونگ با تراشه‌ی نسبتاً قدیمی Snapdragon 680 4G روانه‌ی بازار شده است؛‌ بااین‌حال، بهبود عملکرد این تراشه در مقایسه با تراشه‌ی Exynos 850 نسل قبل را می‌توان به فال نیک گرفت. سخت‌افزار گوشی در کاربری روزمره همراه خوبی برای کاربر خواهد بود؛‌ اما انتظارش را داشته باشید که هنگام اجرای بازی با کندی مواجه شوید.

افزون‌براین، وضوح صفحه به Full HD ارتقاء یافته و نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی را ارائه می‌دهد. ظرفیت باتری این گوشی ۵,۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت است که از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کند. البته برای اولین‌بار در این سری، دیگر از آداپتور شارژ‌ در جعبه خبری نیست و شارژر ۲۵ وات آن جداگانه باید خریداری شود.

دوربین اصلی این گوشی ۵۰ مگاپیکسلی است که عملکردی معمولی دارد و نمی‌توان انتظار عکس‌های باکیفیتی داشت. گلکسی A05s با اندروید ۱۳ روانه بازار شده است و می‌توان در ظرفیت‌های ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی با ۴ و ۶ گیگابایت رم آن‌را خرید.

در مجموع گلکسی A05s به‌لطف تغییراتی که به خود دیده، اکنون بیشتر از گذشته ارزش خرید دارد؛ اما توجه داشته باشید که این گوشی با دوسال به‌روزرسانی سیستم‌عامل عرضه شده و باتوجه به اینکه هم‌اکنون اندروید ۱۴ را نیز دریافت کرده است، تنها تا یک‌سال دیگر از نظر به‌روزرسانی سیستم‌عامل پشتیبانی خواهد شد.

 

ردمی 14C شیائومی 4G

6.88 اینچ

720×1640 پیکسل

50/2/0.08 مگاپیکسل

سلفی 13 مگاپیکسل

4/6/8 گیگابایت رم

Helio G81 Ultra

5160 میلی‌آمپر ساعت

شارژ سریع 18 وات

ردمی 14C در دسته‌ی اقتصادی‌ترین محصولات گروه شیائومی قرار می‌گیرد و برخلاف بسیاری از گوشی‌های هم‌رده خودش که کیفیت ساخت ابتدایی و نازل‌تر نسبت‌به گوشی‌های بالارده دارند، در دو نسخه با بدنه‌ی شیشه‌ای و چرم مصنوعی تولید می‌شود تا نظر افرادی که متریال و کیفیت ساخت گوشی نیز به‌اندازه‌ی کارایی و عملکرد آن اهمیت دارد را به خود جلب کرده و حس یک محصول ارزان‌قیمت را به مخاطبان خود القا نکند.

افزون‌براین، طراحی پشت گوشی اصلا به گوشی‌های پایین‌رده شباهتی نداشته و با فریم تخت پلاستیکی خود به‌سبک سری ردمی نوت ظاهر می‌شود؛ البته تا زمانی که با جلوی گوشی روبرو نشویم چراکه همچنان با یکی از ارزان‌ترین محصولات بازار روبرو هستیم. پنل روبرو به نمایشگری بسیار بزرگ به‌ابعاد ۶٫۸۸ اینچ با حاشیه‌های قطور و وضوح HD اما با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز اختصاص دارد.

ردمی 14C از تراشه Helio G81 Ultra مدیاتک برای پردازش وظایف گوناگون استفاده می‌کند که تنها برای استفاده‌هایی مانند پیام‌رسانی، کار با شبکه‌های اجتماعی و گشت‌وگذار کوتاه‌مدت و سبک در فضای وب پاسخگو است و نباید انتظار بالایی از عملکرد آن در چندوظیفگی و جابجایی بین برنامه‌های مختلف داشت.

گوشی اقتصادی چینی‌ها از دوربین ۵۰ مگاپیکسلی برای ثبت عکس‌های واید استفاده می‌کند و وزنش تا ۲۱۱ گرم هم می‌رسد. تامین انرژی دستگاه برعهده باتری ۵,۱۶۰ میلی‌آمپرساعتی است. اما نکته‌ی حائر اهمیت در مورد این دستگاه اجرای اندروید ۱۴ و سیستم‌عامل HyperOS به‌صورت پیش‌فرض است چراکه تقریبا اکثر گوشی‌های موجود در این بازه‌ی قیمتی نسخه‌های قدیمی‌تر دارند و گوشی‌های به‌روزی به‌حساب نمی‌آیند.

 

گلکسی A16 سامسونگ 4G

6.7 اینچ

1080×2340 پیکسل

50/5/2 مگاپیکسل

سلفی 13 مگاپیکسل

4/6/8 گیگابایت رم

Helio G99

5000 میلی‌آمپر ساعت

شارژ سریع 25 وات

گلکسی A16 نسبت‌به نسل قبل اندکی بزرگ‌تر شده و اندازه نمایشگرش به ۶٫۷ اینچ رسیده است؛ البته ابعاد و وزن گوشی تغییر زیادی نداشته و همین باعث شده که حاشیه‌های گوشی باریک‌تر شده و نمای جلوی آن مدرن‌تر شود؛ اگرچه همچنان دوربین سلفی در ناچ قطره‌ای شکل جای گرفته است ولی باتوجه به اقتصادی‌بودنش خرده‌ای نمی‌توان به این مسئله گرفت. به‌جز این گلکسی A16 تقریبا اما از نظر سخت‌افزاری هیچ تفاوتی با نسل قبلش ندارد.

مدل 4G این گوشی از همان تراشه Helio G99 استفاده می‌کند. نرخ نوسازی نمایشگر همان ۹۰ هرتز و مجموعه‌ی دوربین‌ها نیز تغییری نکرده و با همان دوربین اصلی ۵۰، اولتراواید ۸، ماکروی ۲ و سلفی ۱۳ مگاپیکسلی طرف هستیم. اما تغییر منفی این گوشی را می‌توان حذف شدن جک هدفون به‌حساب آورد. حتی این گوشی از نظر نسخه‌ی پیش‌فرض نصب شده‌ی اندروید تفاوتی با A15 ندارد و اندروید ۱۴ را اجرا می‌کند. البته سازنده به‌همین دلیل تعداد آپدیت‌های اندروید را از ۴ به ۶ افزایش داده است.

این یعنی A16 تا اندروید ۲۰ به‌روز می‌شود و چنین عددی حتی از به‌روزرسانی برخی از گوشی‌های پرچمدار نیز بیشتر است. البته این گوشی گواهی IP54 را نیز اخذ کرده است که به‌میزانی جزئی و در حد پاشش آب از این گوشی محافظت می‌کند. A16 را می‌توان در ۴، ۶ و ۸ گیگابایت رم و فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت از بین نسخه‌های مونتاژ هند و ویتنام خریداری کرد.

 

ریلمی C75 4G

6.72 اینچ

1080×2400 پیکسل

50 مگاپیکسل

سلفی 8 مگاپیکسل

6/8 گیگابایت رم

Helio G92 Max

6000 میلی‌آمپر ساعت

شارژ سریع 45 وات

گوشی ریلمی C75 با تمرکز بر دوام و عملکرد مناسب برای بازار گوشی‌های اقتصادی طراحی شده است. این دستگاه مجهز به نمایشگر ۶٫۷۲ اینچی IPS LCD با وضوح ۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۹۰ هرتز است که تجربه‌ای روان در مرور محتوا را رقم می‌زند. حداکثر روشنایی ۶۹۰ نیتی و نرخ نمونه‌برداری لمسی ۱۸۰ هرتزی از دیگر ویژگی‌های نمایشگر گوشی به‌شمار می‌روند. بدنه‌ی دستگاه با ضخامت ۷٫۹۹ میلی‌متر و وزن ۱۹۶ گرم، از شیشه‌ی ArmorShell ساخته شده و دارای گواهی مقاومت نظامی MIL-STD-810H و استاندارد IP69 برای مقاومت در برابر آب و گردوغبار است.

در بخش سخت‌افزار، ریلمی C75 از تراشه‌ی MediaTek Helio G92 Max بهره می‌برد که شامل ۲ هسته‌ی Cortex-A75 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز و ۶ هسته‌ی Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز است. پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G52 MC2 نیز وظیفه‌ی پردازش گرافیکی را بر عهده دارد. چنین ترکیبی از پردازنده‌ها برای استفاده‌های روزمره و بازی‌های سبک مناسب است اما نمی‌توان انتظار اجرای بازی‌های سنگین را از گوشی ریلمی داشت. دستگاه در نسخه‌هایی با ۶ یا ۸ گیگابایت رم و فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی عرضه می‌شود و از کارت حافظه microSDXC نیز پشتیبانی می‌کند.

ریلمی C75 دارای دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز واید و دیافراگم f/1.8 است که از فوکوس خودکار با تشخیص فاز پشتیبانی می‌کند. دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با لنز واید و دیافراگم f/2.0 نیز برای عکاسی سلفی و تماس‌های ویدیویی در نظر گرفته شده است. هر دو دوربین قادر به ضبط ویدیو با کیفیت 1080p و نرخ ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه هستند.​

باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی گوشی ریلمی از شارژ سریع ۴۵ واتی پشتیبانی می‌کند و شارژر مربوطه در جعبه‌ی محصول قرار دارد. همچنین، قابلیت شارژ معکوس از‌طریق درگاه USB Type-C 2.0 فراهم شده است. از دیگر ویژگی‌های گوشی می‌توان به اسپیکرهای استریو، حسگر اثر انگشت در لبه‌ی کناری، بلوتوث ۵٫۳، وای‌فای دو بانده، پشتیبانی از OTG و سیستم‌عامل اندروید ۱۴ با رابط کاربری Realme UI 5 اشاره کرد.

 

ردمی 13 شیائومی

6.79 اینچ

1080×2460 پیکسل

108/2 مگاپیکسل

سلفی 13 مگاپیکسل

6/8 گیگابایت رم

Helio G91 Ultra

5030 میلی‌آمپر ساعت

شارژ سریع 33 وات

ردمی ۱۳ گوشی میان‌رده‌ای است که از طراحی مدرن و مشخصات فنی مناسب بهره می‌برد. ردمی ۱۳ از نمایشگر ۶٫۷۹ اینچی از نوع IPS LCD با وضوح ۱۰۸۰ در ۲۴۶۰ پیکسل استفاده می‌کند که نرخ نوسازی ۹۰ هرتز و روشنایی ۵۵۰ نیتی را ارائه می‌دهد. در حالی که عموم گوشی‌های اقتصادی بدنه‌ی پلاستیکی دارند، ردمی ۱۳ با پنل پشتی شیشه‌ای، حس‌وحال یک گوشی باکیفیت را تداعی می‌کند و در این زمینه نسبت به رقیب خود، گلکسی A16 سامسونگ که از بدنه‌ی پلاستیکی استفاده می‌کند، برتری دارد.

در زمینه‌ی سخت‌افزار، ردمی ۱۳ از پردازنده‌ی مدیاتک هلیو G91 Ultra بهره می‌برد که تراشه‌ی قدرتمندی نیست اما به‌راحتی از پس کارهای روزمره و متداول برمی‌آید. ردمی ۱۳ در نسخه‌های ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی با ۶ و ۸ گیگابایت رم عرضه می‌شود و اگر جزو آن‌دسته از کاربرانی باشید که برنامه‌های زیادی روی گوشی نصب می‌کنید، بهتر است به‌سراغ نسخه‌ی ۸-۲۵۶ گیگابایت آن بروید.

شیائومی ردمی ۱۳ به دو دوربین مجهز شده است. دوربین اصلی آن ۱۰۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 و قابلیت فوکوس خودکار است که تصاویر خوبی را در شرایط مختلف نوری ثبت می‌کند و در برخی سناریوها، از دوربین ۵۰ مگاپیکسلی A16 عملکرد بهتری دارد. در کنار آن دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی نیز با دیافراگم f/2.4، گنجانده شده است که احتمالا برای بسیاری از کاربران، کاربرد چندانی نداشته باشد. برای علاقه‌مندان به سلفی، دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی می‌تواند عکس‌های خوبی ثبت کند و در مکالمات ویدیویی نیز راضی‌کننده است.

گوشی میان‌رده‌ی شیائومی با رابط کاربری HyperOS برپایه‌ی اندروید ۱۴ عرضه شده است که تا ۲ سال به‌روزرسانی اصلی اندروید را دریافت می‌کند. همچنین از باتری ۵۰۳۰ میلی‌آمپر‌ساعتی با قابلیت شارژ سریع ۳۳ واتی بهره می‌برد و در مدت کوتاهی کاملا شارژ می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های کلیدی ردمی ۱۳ می‌توان به حسگر اثرانگشت روی فریم کناری، جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون، بلوتوث نسخه‌ی ۵٫۴ و استاندارد IP53 برای مقاومت در برابر گرد‌و‌غبار و پاشش آب اشاره کرد.

 

ردمی نوت 13 شیائومی 4G

6.67 اینچ

1080×2400 پیکسل

108/8/2 مگاپیکسل

سلفی 16 مگاپیکسل

6/8 گیگابایت رم

Snapdragon 685

5000 میلی‌آمپر ساعت

شارژ سریع 33 وات

ردمی نوت ۱۳ شیائومی در انواع نسخه‌های مختلف به‌فروش می‌رسد و ارزان‌ترین عضو ردمی نوت ۱۳ یعنی نسخه‌ی 4G آن از تراشه‌ی Snapdragon 685 قدرت می‌گیرد که در پردازش‌های CPU-محور عملکرد قابل قبولی داشته اما در زمینه‌ی گرافیک ضعیف عمل می‌کند و چندان نمی‌توان برای بازی، این گوشی را دستگاه مناسبی دانست. از نظر کیفیت و طراحی اما با دستگاه خوش‌ساختی طرف هستیم که حاشیه‌های کمی در اطراف نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی‌اش دارد. گوشی شیائومی با وزن ۱۸۸٫۵ گرم، مدل خوش‌دستی میان گوشی‌های اقتصادی محسوب می‌شود.

ردمی نوت ۱۳ از فریم تخت و قاب پلاستیکی با طرح شیشه‌مانند برای پوشش بدنه استفاده می‌کند و طراحی مستطیل‌گونه‌ای داشته که مطابقت بیشتری با سلیقه‌ی اکثر کاربران دارد. دوربین اصلی عکس‌هایی با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسل ثبت می‌کند که در روشنایی روز پرجزئیات و راضی‌کننده به‌نظر می‌رسند، اما در تاریکی تعریفی ندارند. برای ارزیابی بهتر عملکرد دوربین توصیه می‌کنیم که نگاهی به مقایسه ردمی نوت ۱۳ با گلکسی A25 بیاندازید.

جای چه محصولاتی در لیست خالی است؟ حتماً نظرتان را با ما و سایر کاربران ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مقاله

در آستانه رونمایی گلکسی S25 اج؛ هرآنچه از پرچمدار فوق باریک سامسونگ می‌دانیم

مقاله

بهترین گوشی های سامسونگ [فروردین ۱۴۰۴]

مقاله

بهترین مودم‌های TD-LTE موجود در بازار [بهار ۱۴۰۴]

مقاله

راهنمای خرید بهترین پاوربانک؛ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

مقاله

لنوو یا ایسوس؛ کدام لپ‌‌تاپ بهتر است؟

آموزش

چرا روشن نگه داشتن همیشگی حالت ذخیره باتری در گوشی اشتباه است؟

نقد و بررسی

بررسی سامسونگ گلکسی تب S8 اولترا؛ بهترین و بزرگ‌ترین تبلت اندرویدی

مقاله

راهنمای خرید بهترین اسپیکر بازار

نقد و بررسی

معرفی بهترین تبلت های اقتصادی در بازار ایران

مقاله

بهترین لپ تاپ های بازار ایران [فروردین ۱۴۰۴]

فهرست
ورود / عضویت
سبد خرید0
هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد!
ادامه خرید
0
برای مخفی کردن نوار مقایسه خارج از نوار کلیک کنید
مقایسه

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/technotip/public_html/wp-content/litespeed/css/9f878b364dd4a430cfc4b4dc8df17282.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/technotip/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:140 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/technotip...', 140, Array) #1 /home/technotip/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(140): md5_file('/home/technotip...') #2 /home/technotip/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('http://technoti...', 'css', true, Array) #3 /home/technotip/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/technotip/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/technotip/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Opti in /home/technotip/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 140