در مقاله‌ی پیش‌رو با بهترین لپ‌تاپ‌های ۲۰۲۵ در بازار ایران از برند‌هایی همچون لنوو، ایسوس، ایسر، اپل و مایکروسافت آشنا شوید.

در بازار ایران هزاران مدل لپ‌تاپ در بازه‌های قیمتی گوناگون به‌فروش می‌رسد؛ اما شاید تعداد انگشت‌شماری از آن‌ها ارزش خرید داشته باشند و همین موضوع می‌تواند باعث گمراهی کاربر و صرف هزینه‌ی بیهوده باشد؛ بنابراین با مقاله‌ی پیش‌رو، به‌صورت کلی بهترین لپ‌تاپ‌های بازار ایران در سال ۲۰۲۵ را برای دو نوع کاربری روزمره یا بازی/مهندسی معرفی می‌کنیم.

به‌طور کلی هنگام خرید لپ‌تاپ، گذشته از مواردی همچون کیفیت ساخت و طراحی ظاهری، باید به موارد زیر نیز توجه کرد:

  • پردازنده: برای کاربری‌های روزمره، پردازنده‌ی کم‌مصرف، مانند سری U‌ اینتل و AMD و برای کاربری‌های جدی‌تر، پردازنده‌‌های پرقدرت مانند سری H این شرکت‌ها مناسب خواهد بود.
  • گرافیک: کاربری‌هایی مثل بازی و طراحی به کارت‌های گرافیک قدرتمند نیاز دارند؛ اما برای کاربری‌های روزمره، گرافیک یکپارچه با پردازنده کافی است.
  • رم: برای کاربری‌های روزمره به‌ویژه برای کسانی که تب‌های باز زیادی روی مرورگرشان دارند، حداقل ۸ گیگابایت رم توصیه می‌شود؛ اما کاربری‌های جدی‌تر به ۱۶ گیگابایت یا بیشتر نیاز دارند.
  • صفحه‌نمایش: نمایشگرهای IPS با وضوح Full-HD یا QHD و روشنایی بیش‌از ۲۰۰ نیت را توصیه می‌کنیم.
  • حافظه: اجرای سریع نرم‌افزارها و محیط پویای سیستم‌عامل در گرو استفاده از حافظه‌های پرسرعت SSD با رابط NVMe است.
  • کیبورد و ترک‌پد: به فاصله‌، چینش، عمق و نوع بازخورد کلیدها در کنار ابعاد ترک‌پد و پشتیبانی آن از ژست‌های حرکتی ویندوز توجه کنید.
  • شارژدهی: به ظرفیت باتری و پردازنده دقت کنید، دستگاه‌هایی با ماهیت گیمینگ معمولاً بیش‌از ۵-۶ ساعت شارژدهی ندارند.
  • ابعاد و وزن: چنانچه برای کاربری‌های روزمره قصد خرید لپ‌تاپ دارید، بهتر است مدلی سبک با نمایشگر ۱۴ اینچ یا کوچک‌تر انتخاب کنید.

چه لپ‌تاپی «بهترین لپ‌تاپ» است؟

در مقاله‌ی پیش‌رو، قصد داریم تا بهترین و جدیدترین لپ‌تاپ‌های بازار را به‌صورت یکجا برای کاربری‌های روزمره و بازی/مهندسی در بازه‌‌های قیمتی مختلف معرفی کنیم. توجه داشته باشید معیار زومیت برای انتخاب بهترین لپ‌تاپ صرفا روی ارائه بهترین و به‌روزترین پیکربندی سخت‌افزاری متمرکز نیست، بلکه کلیه‌ی پارامترهایی که در تجربه‌ی نهایی استفاده از لپ‌تاپ تأثیرگذار هستند در تمامی گزینه‌های منتخب زومیت مدنظر قرار گرفته‌اند. از این‌رو، کلیه‌ی لپ‌تاپ‌های بالای ۴۰ میلیون تومان (حتی لپ‌تاپ‌های گیمینگ) علاوه‌بر پیکربندی سخت‌افزاری، از فیلترهای زیر عبور کرده‌اند تا معقول‌ترین گزینه به‌عنوان بهترین لپ‌تاپ انتخاب شود.

  • فناوری پنل، کیفیت و دقت نمایش رنگ نمایشگر: در انتخاب لپ‌تاپ باید به‌همان اندازه‌ای که به سخت‌افزار لپ‌تاپ اهمیت می‌دهید، در مورد نمایشگر آن نیز حساسیت به‌خرج دهید. یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که لپ‌تاپ‌های بازار (به‌خصوص لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی) با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، استفاده از پنل‌هایی با فناوری قدیمی، دقت رنگ پایین و زاویه‌ی دید محدود برای کاهش قیمت تمام‌شده است؛ بنابراین در انتخاب مدل‌ها سعی کرده‌ایم محصولاتی را دست‌چین کنیم که در هر بازه‌ی قیمتی از باکیفیت‌ترین پنل‌ها بهره می‌برند. به‌همین منظور به درصد پوشش فضای رنگی (sRGB ،DCI-P3 و NTSC) و فناوری نمایشگر هر مدل در ذیل آن اشاره کرده‌ایم. نمایشگرهایی با فناوری IPS و پوشش کامل فضای رنگی sRGB ایدئال هستند.
  • حمل‌پذیری: بسیاری از دستگاه‌های موجود در بازار به‌معنای واقعی کلمه، ماهیت قابلیت حمل لپ‌تاپ را با طراحی عجیب، غیرارگونومیک، ضخیم، سنگین‌وزن و در نهایت بی‌اعتنایی سازنده به استفاده از متریال سبک یا طراحی غیربهینه‌ی برد مدار چاپی زیر سؤال برده‌اند. گاهی اوقات سازندگان با به‌کارگیری طراحی‌های فضایی و غیرعادی سعی دارند تا محصولاتشان را متفاوت جلوه دهند که این موضوع چندان برای یک دستگاه قابل حمل، قابل هضم نیست.
  • کیفیت و متریال به‌کاررفته در ساخت شاسی و بدنه: یک لپ‌تاپ خوب، علاوه‌بر سخت‌افزار به‌روز و قطعات کارآمد، باید از کیفیت ساخت معقولی نیز برخوردار باشد. برخی از لپ‌تاپ‌های قدرتمند بازار که در سطح پرچمدار نیز ظاهر می‌شوند، از ضعیف‌ترین بدنه با استحکام پایین و کیفیت نامرغوب بهره می‌برند که هیچ حسی از محصول باکیفیت را به‌کاربر منتقل نمی‌کنند و حتی ممکن است عمر مفید بسیار کوتاه‌تری داشته باشند.
  • سری محصول: برندهایی که تنوع بالایی از محصولات دارند، این محصولات را در سری‌های مختلف عرضه می‌کنند و هر سری با تمرکز روی موارد خاصی تولید می‌شود تا کاربر بتواند با توجه به خواسته‌هایش، از میان محصولات سری مناسب خود، گزینه‌ی موردنظر را انتخاب کند؛ برای مثال برخی از سری‌های گیمینگ مانند TUF ایسوس از دسته‌ی لپ‌تاپ‌های اقتصادی به‌شمار می‌روند که صرفا روی ارائه قدرتمندترین پیکربندی سخت‌افزاری تمرکز دارند و بخش‌های دیگر از اهمیت کمرنگ‌تری برخوردار هستند، بنابراین ممکن است به‌همین علت درمجموع انتخاب مناسبی به‌عنوان بهترین لپ‌تاپ نباشند.
  • شارژدهی: طول عمر باتری لپ‌تاپ یکی دیگر از نکات حائز اهمیت است که به واژه‌ی «لپ‌تاپ» معنا می‌بخشد. این موضوع چندان در مورد لپ‌تاپ‌هایی با پردازنده‌های پرمصرف موضوعیت ندارد؛ اما در مورد لپ‌تاپ‌هایی که برای استفاده‌ی روزمره مناسب هستند، سعی می‌شود دستگاه‌هایی با ظرفیت باتری بالا انتخاب شوند.

توجه: برخی از لپ‌تاپ‌های نو تحت عنوان لپ‌تاپ کاستوم‌شده در فروشگاه‌های مختلف عرضه می‌شوند. این دسته از دستگاه‌ها درواقع لپ‌تاپ‌هایی هستند که قطعاتی مانند رم و درایو ذخیره‌سازی پیش‌فرض آن‌ها از سوی شرکت عرضه‌کننده با نمونه‌ی افترمارکت جایگزین می‌شود. هدف اصلی این‌ کار ارتقای رم یا فضای ذخیره‌سازی یا جایگزین‌کردن HDD با SSD در لپ‌تاپ‌هایی است که امکان سفارشی‌سازی فضای ذخیره‌سازی/رم آن‌ها از سوی سازنده محدود باشد یا اینکه به‌منظور کاهش هزینه‌ی خرید در داخل کشور – به‌خصوص لپ‌تاپ‌های اقتصادی و ارزان‌قیمت – صورت می‌گیرد.

به‌همین دلیل، لپ‌تاپ‌های کاستوم‌شده از پلمب کارخانه خارج می‌شوند و پس‌ از جایگزین‌شدن قطعات به‌فروش می‌رسند. از آنجا که ممکن است این عمل باعث بروز برخی مشکلات ناسازگاری در لپ‌تاپ‌ها شود یا احتمالاً در مواردی با قطعات کم‌کیفیت‌تری جایگزین شوند، تا حد ممکن به‌سراغ نمونه‌ی پلمب (درصورت موجود بودن) بروید و شخصاً نسبت به ارتقای قطعات آن اقدام کنید یا تست لپ‌تاپ در مهلت تعیین‌شده‌ی بازگشت آن‌ را با دقت بیشتری انجام دهید و از صحت کارکرد قطعات طبق استاندارد سازنده اطمینان حاصل کنید.

آیا لپ‌تاپ‌های زیر ۴۰ میلیون تومان ارزش خرید دارند؟

متأسفانه نرخ نجومی ارز و مشکلات موجود بر سر واردات کالا باعث شد تا قیمت لپ تاپ نیز همچون دستگاه‌های الکترونیکی دیگر، به‌صورت سرسام‌آوری افزایش یابد؛ به‌طوری که امروز به‌سختی می‌توان لپ‌تاپ کاملاً کارآمدی را تا ۴۰ میلیون تومان پیدا کرد. با کمال تاسف باید گفت اغلب لپ‌تاپ‌های نو موجود در بازار به‌خصوص لپ‌تاپ‌های زیر ۴۰ میلیون تومان، از کیفیت تولید بسیار پایین‌تری نسبت به لپ‌تاپ‌های معمولی و نه‌چندان گران‌قیمت در بازارهای جهانی برخوردار هستند.

استفاده از متریال درجه‌چندم به‌منظور کاهش قیمت تمام‌شده‌ی ارزان‌ترین لپ‌تاپ‌های نو موجود در بازار تنها در جنس بدنه خلاصه نمی‌شود، بلکه نوع فناوری و کیفیت قطعات مهمی چون نمایشگر، کیبورد و ترک‌پد و اسپیکر در قیمت محصول دخیل هستند؛ موضوعی که در خرید لپ‌تاپ چندان بدان توجه نمی‌شود. لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت بازار حتی با وجود سخت‌افزار جدید از ابتدایی‌ترین پنل‌های نمایشگر با فناوری‌های قدیمی بهره می‌برند؛ بنابراین صرف‌نظر از دارا نبودن حداقل استانداردهای وضوح، دقت رنگ و زاویه‌ی دید، تجربه‌ی بسیار نازل و کم‌کیفیتی را عاید کاربر خواهند کرد. سایر بخش‌ها نیز به‌همین صورت در تجربه‌ی استفاده از دستگاه‌ها تأثیرگذار خواهند بود.

پس در مقاله‌ی پیش‌رو ضمن راهنمایی شما برای خرید لپ‌تاپ با کمترین بودجه‌ی ممکن، توصیه می‌کنیم که تا زیر ۳۰ میلیون تومان به‌سراغ خرید لپ‌تاپ‌های دست دوم و استوک از مراکز معتبر بروید که در میان آن‌ها می‌توان مدل‌هایی با ارزش خرید و کیفیت ساخت بسیار بالاتر از لپ‌تاپ‌های نو را یافت.

بهترین لپ‌تاپ تا ۲۰ میلیون تومان

متاسفانه به‌علت افزایش نرخ ارز، لپ‌تاپ کارآمدی که بتوان با بودجه زیر ۲۰ میلیون تومان خریداری کرد، وجود ندارد. در این بازه قیمتی لپ‌تاپ‌هایی با پردازنده Celeron دردسترس هستند ولی خرید آن‌ها را به‌شما توصیه نکرده و پیشنهاد می‌کنیم با افزایش بودجه سراغ گزینه‌های بهتر بروید.

بهترین لپ تاپ تا ۳۰ میلیون تومان

255 G10 اچ پی – Ryzen 3 7320U 610M 8GB 256GB
15.6 اینچ

1080 × 1920 – FHD

AMD Ryzen 3 7320U

AMD Radeon 610M

8 گیگابایت رم

256 گیگابایت SSD

1.52 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 41 وات‌ساعت

این نسخه از لپ‌تاپ اقتصادی اچ‌پی از پردازنده‌ی سریع‌تر Ryzen 3-7320U استفاده می‌کند تا بتوان اندکی از سطح پخش فیلم، وب‌گردی و کار با نرم‌افزارهای آفیس فراتر رفته و نرم‌افزارها و پروژه‌های مهندسی سبک و دانشجویی را بر روی آن اجرا کرد. با این‌حال نقش نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی IPS با پوشش ۶۰ درصد sRGB و وضوح FHD پررنگ‌تر از پردازنده است.

افزون‌براین، G10 255 اچ‌پی کمی خوش‌ساخت‌تر، باکیفیت‌تر و از همه مهم‌تر سبک‌تر از بیشتر لپ‌تاپ‌های رده قیمتی خودش است. شارژ لپ‌تاپ به‌وسیله‌ی باتری ۴۱ وات‌ساعتی تامین می‌شود که تقریبا چیزی در حدود ۳ تا نهایت ۶ ساعت شارژدهی خواهد داشت.

لپ‌تاپ دسترسی به‌تمامی پورت‌های لازم اعم‌از HDMI، شبکه، Type-C و Type-A را امکان‌پذیر می‌کند. برخی فروشگاه‌ها مدل‌هایی مجهز به حسگر اثر انگشت را نیز به‌فروش می‌رسانند.

IdeaPad Slim 3 15IRU8 لنوو – Core i3-1315U UHD 8GB 256GB

15.6 اینچ

1080 × 1920 – FHD

اینتل Core i3-1315U

اینتل UHD Graphics

8 گیگابایت رم

256 گیگابایت SSD

1.62 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 47 وات‌ساعت

لپ‌تاپ‌های سری آیدیاپد لنوو را همه با مشخصات رقابتی و قیمت مقرون‌به‌صرفه می‌شناسند و لنوو با متنوع‌کردن اعضای این سری، سعی دارد تا طیف انتخاب‌های پیش‌روی کاربران را گسترده‌تر از قبل کند. اکنون با اضافه‌شدن زیرمجموعه‌ی Slim به‌آن، بازهم به‌تنوع مدل‌های موجود اضافه شده است که مشخصات به‌روزتری نسبت‌به گذشته دارند.

IdeaPad Slim 3 مدل 15IRU8 یک لپ‌تاپ ۱۵٫۶ اینچی است که از پردازنده کم‌مصرف Core i3-1315U قدرت می‌گیرد. این لپ‌تاپ به‌راحتی از عهده وظایف روزمره برمی‌آید و می‌تواند برای برخی اعمال سنگین محاسباتی نیز عملکرد قابل قبولی از خود نشان دهد. وزن لپ‌تاپ نیز ۱٫۶ کیلوگرم بوده که برای حمل روزانه‌ی آن نسبتا سبک محسوب می‌شود و از نظر تنوع درگاه‌ها وضعیت خوبی دارد.

از آن‌جایی که رم هشت گیگابایتی لپ‌تاپ از نوع کم‌مصرف LPDDR5-4800 به‌حساب می‌آید، بنابراین با بورد دستگاه یکپارچه شده و امکان ارتقای آن وجود ندارد. نمایشگر از نوع TN با وضوح FHD و پوشش ۶۰ درصدی فضای رنگی sRGB است و با باتری ۴۷ وات‌ساعتی می‌توان انتظار شارژدهی پنج ساعتی در استفاده‌های ترکیبی را از آن داشت.

بهترین لپ تاپ تا ۴۰ میلیون تومان

IdeaPad Slim 3 لنوو – Ryzen 7 7730U RX Vega 8 8GB 512GB
15.6 اینچ

1080 × 1920 – FHD

AMD Ryzen 7 7730U

AMD Radeon RX Vega 8

8 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

1.5 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 47 وات‌ساعت

IdeaPad Slim 3 مدل 15ABR8 پردازنده‌ی بسیار سریع و بهینه‌ی Ryzen 7-7730U را در بطن خود جای داده که به‌لطف فرایند ساخت پیشرفته‌تر، عملکردش تقریبا با تراشه Core i5-13420H که بیش‌از دوبرابر مصرف انرژی بیشتری دارد، برابری می‌کند و گرافیک یکپارچه RX Vega 8 نیز تا دو برابر سریع‌تر از GPU یکپارچه تراشه اینتل بوده و به‌اندازه‌ای قدرتمند است که بتوان برخی بازی‌های سنگین (مانند فورزا هورایزن ۵) را با نرخ فریم ۳۰ تا ۴۰ فریم‌برثانیه و تنظیمات گرافیکی پایین اجرا کرد.

در سایر بخش‌ها، این لپ‌تاپ با پیکربندی‌های دیگرش تفاوت چندانی ندارد به‌جز رم هشت گیگابایتی‌اش که از نوع DDR4 بوده و قابلیت ارتقای آن در این نسخه فراهم است. نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی IPS آن وضوح FHD ارائه می‌دهد و ۶۰ درصد از sRGB را پوشش می‌دهد. IdeaPad Slim 3 از نظر امکانات و پورت‌ها وضعیت مناسبی دارد و درگاه کارت‌خوان نیز برایش درنظر گرفته شده است.

آیدیاپد اسلیم ۳ بدنه‌ای تماما از جنس پلاستیک داشته که کیفیت ساخت متوسطی دارد و وزن آن ۱٫۶ کیلوگرم است. با توجه به‌این‌که لپ‌تاپ از تراشه‌ی پرسرعتی استفاده می‌کند، می‌توانید برای کاربری‌های سنگین و استفاده از برخی نرم‌افزارهای مهندسی و اجرای برخی بازی‌های سبک روی آن حساب باز کنید.

Modern 15 B12MO ام اس آی – Core i3-1215U UHD 8GB 512GB

15.6 اینچ

1080 × 1920 – FHD

اینتل Core i3-1215U

اینتل UHD Graphics

8 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

1.7 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 39.3 یا 53.8 وات‌ساعت

لپ‌تاپ ام‌اس‌آی مدل Modern 15 B12MO، نمونه‌ای از لپ‌تاپ‌های مدرن، کاربردی و مقرون‌به‌صرفه محسوب می‌شود که به پردازنده اینتل Core i3-1215U با ۶ هسته و ۸ رشته و فرکانس کاری تا ۴٫۴ گیگاهرتز مجهز است. ترکیب این پردازنده با هشت گیگابایت رم DDR4-3200 و فضای ذخیره‌سازی SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت NVMe PCIe 3.0، عملکرد روان و پاسخگو را در اجرای برنامه‌های اداری، چندرسانه‌ای و روزمره به ارمغان می‌آورد.

یکی از تفاوت‌های اصلی این لپ‌تاپ با مدل‌های هم‌رده خودش، استفاده از پنل IPS با وضوح FHD به‌عنوان نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی این دستگاه است؛ درحالی‌که با توجه به‌افزایش سرسام‌آور قیمت لپ‌تاپ، بیشتر مدل‌های موجود از پنل TN استفاده می‌کند که تجربه‌ی بصری خوبی را عاید کاربر نمی‌کند.

با پشتیبانی از Wi-Fi 6 و بلوتوث ۵٫۲، اتصال اینترنتی پایدار و سرعت انتقال بالا تضمین می‌شود. تنوع پورت‌ها از جمله یک درگاه USB Type-C با پشتیبانی از Power Delivery 3.0 و DisplayPort، یک پورت USB 3.0 Type-A، دو پورت USB 2.0 و یک پورت HDMI، دستگاه را برای اتصال به انواع تجهیزات جانبی و نمایشگرها مناسب ساخته است.

لپ‌تاپ دارای کیبورد با نور پس‌زمینه، وبکم HD720p، دو بلندگوی ۲ واتی و کارت‌خوان است که در کنار باتری ۳ سلولی (با ظرفیت ۳۹٫۳ یا ۵۳٫۸ وات‌ساعت) و شارژر ۶۵ وات، تجربه‌ای معقول از استفاده طولانی‌مدت به کاربر ارائه می‌دهد.

بهترین لپ‌تاپ‌ها از ۴۰ تا ۸۰ میلیون تومان

از بازه‌ی ۴۰ میلیون تومان به‌بالا، برای خرید لپ‌تاپ باید نوع کاربری خود را مشخص کنید؛ چراکه از این بازه به‌ بعد لپ‌تاپ‌ها با کاربری‌های مختلف از یکدیگر تفکیک می‌شوند و دیگر جنبه‌ی استفاده‌ی عمومی ندارند. در واقع انتخاب بهترین گزینه با پرداخت مبالغ بالای ۴۰ میلیون تومان منوط به تعیین نوع کاربری است و شما باید از میان لپ‌تاپ‌هایی برای استفاده‌ی روزمره یا حرفه‌ای یکی را انتخاب کنید.

لپ‌تاپ‌های حرفه‌ای، دستگاه‌های قدرتمندی با نسخه‌های پرقدرت و پرمصرف CPU و GPU هستند (مانند سری H یا HX پردازنده‌های اینتل و AMD و سری GTX و RTX و RX گرافیک‌های انویدیا و AMD) و برای کاربری‌های سنگین (مانند کار با نرم‌افزارهای مهندسی، رندرگیری و بازی) ساخته شده‌اند، در صورتی‌که لپ‌تاپ‌هایی با کاربری روزمره مناسب این استفاده نیستند.

لپ‌تاپ‌های قدرتمند در عوض برای استفاده‌ی روزمره و سبک مناسب نیستند، چراکه مهم‌ترین معیار برای این نوع استفاده، یعنی شارژدهی در آن‌ها معنایی ندارد و ضمناً بسیاری از چنین لپ‌تاپ‌هایی صرفاً با تمرکز روی قدرت پردازشی ساخته شده‌اند، یعنی نسبت به لپ‌تاپ‌های عادی کمتر به کیفیت بدنه، وزن و نمایشگر پرداخته شده است.

لپ‌تاپ‌هایی که در ادامه برای استفاده‌ی روزمره معرفی می‌شوند ممکن است تفاوت چندانی از نظر عملکرد با لپ‌تاپ‌هایی که تا به اینجا برای استفاده‌ی عمومی معرفی شده‌اند، نداشته باشند، اما از جهت طراحی، کیفیت ساخت، شارژدهی، وزن و حمل‌پذیری آسان‌تر، نوع پنل به‌کاررفته و همچنین برخی ویژگی‌های بیشتر چند پله بالاتر از آن‌ها قرار می‌گیرند. لپ‌تاپ‌های سبک و مناسب برای استفاده‌ی روزمره به اولترابوک‌ها مشهورند و سطح تجربه‌ی کاربری ارتقایافته‌تری نسبت به لپ‌تاپ‌های عادی ارائه می‌دهند.

بهترین لپ‌تاپ تا ۵۰ میلیون تومان (کاربری روزمره)

VivoBook 16 F1605VAP ایسوس – Core 5 120U Iris Xe 8GB 512GB
16 اینچ

1200 × 1920 – WUXGA

اینتل Core 5 120U

اینتل Iris Xe Graphics

8 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

1.88 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 42 وات‌ساعت

لپ‌تاپ‌های سری ویووبوک از اعضای اقتصادی محصولات ایسوس بوده و در بازار ایران نیز در طیف بسیار گسترده‌ای از انواع پیکربندی‌ها و مدل‌ها دردسترس هستند. مدل F1605VAP یکی از نسخه‌های ۱۶ اینچی و نسبتا جدید این سری است که تراشه Core 5-120U از خانواده تراشه‌های Raptor Lake-Refresh اینتل را در خود جای داده است. این تراشه برخلاف نامگذاری کاملا متفاوتش، تفاوت چندان زیادی با آخرین Core i5 معادلش یعنی 1335U ندارد.

خود لپ‌تاپ نمایشگر ۱۶ اینچی IPS با وضوح FHD و پوشش ۶۰ درصدی sRGB و روشنایی ۳۰۰ نیت دارد. افزون‌بر نسبت تصویر ۱۶:۱۰، ترک‌پد بزرگ‌تر و دردسترس بودن فضای کاری بیشتر مزیت بزرگی است که ابعاد بزرگ‌تر نمایشگر در اختیار می‌گذارد. همچنین این نسخه برخلاف بی‌شمار نسخه‌های مختلف ویووبوک موجود در بازار، حسگر اثر انگشت و کیبورد هم‌رنگ بدنه با نور پس‌زمینه نیز دارد.

هشت گیگابایت رم به‌صورت استاندارد در همه‌ی مدل‌ها تعبیه شده که درگاهی برای ارتقا یا استفاده از کل رم‌ها به‌صورت Dual-Channel در اختیار می‌گذارد. این مدل همچنین می‌تواند از طریق درگاه Type-C به‌لطف پشتیبانی‌از پاوردلیوری شارژ شود. این دستگاه در مواردی مانند تعداد پورت‌ها، کیفیت ساخت بدنه و ظرفیت باتری از مشخصات مشترک با نسخه‌های دیگر بهره می‌برد.

ThinkBook 16 G6 ABP لنوو – Ryzen 5 7430U RX Vega 7 8GB 512GB

16 اینچ

1200 × 1920 – WUXGA

AMD Ryzen 5 7430U

AMD Radeon RX Vega 7

8 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

1.7 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 45 یا 71 وات‌ساعت

لپ‌تاپ ThinkBook 16 مدل G6 ABP، یک لپ‌تاپ خوش‌ساخت و باکیفیت از لنوو است که به‌خاطر صفحه‌نمایش ۱۶ اینچی با نسبت تصویر منطقی‌تر ۱۶:۱۰، درب آلومینیومی، امکاناتی مانند حسگر اثر انگشت، کیبورد با نور پس‌زمینه و امکان شارژ از طریق درگاه Type-C (پاوردلیوری) در جایگاهی بالاتر از لپ‌تاپ‌های مشابه قرار می‌گیرد.

نمایشگر این لپ‌تاپ از نوع IPS با وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل است که ۶۰ درصد از sRGB را پوشش می‌دهد و تقریبا از نظر تنوع درگاه‌های پشتیبانی‌شده تکمیل است. شارژدهی دستگاه با باتری ۴۵ وات‌ساعتی و تراشه‌ی Ryzen 5-7430U تقریبا چیزی در حدود ۳ الی ۷ ساعت بسته به استفاده خواهد بود.

تراشه‌ی مذکور چندان سریع نیست اما برای استفاده‌های روزمره کاملا جوابگو و مناسب بوده و مصرف کم آن، شارژدهی طولانی‌مدت‌تری را در مقایسه با لپ‌تاپ‌هایی با بازدهی کمتر و مصرف بیشتر انرژی به‌ارمغان می‌آورد.

بهترین لپ‌تاپ تا ۵۰ میلیون تومان (با پردازنده قدرتمند)

IdeaPad Slim 3 15IRH8 لنوو – Core i7-13620H UHD 16GB 1TB
15.6 اینچ

1080 × 1920 – FHD

اینتل Core i7-13620H

اینتل UHD Graphics

16 گیگابایت رم

1 ترابایت SSD

1.62 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 47 وات‌ساعت

لپ‌تاپ IdeaPad Slim 3 مدل 15IRH8 یکی دیگر از مشتقات سری آیدیاپد به‌حساب می‌آید که در این نسخه از تراشه‌ی توانمند Core i7-13620H برای پردازش‌های محاسباتی و گرافیکی قدرت می‌گیرد. تمام حرف‌های این لپ‌تاپ در همان تراشه‌ی مرکزی‌اش خلاصه می‌شود و در زمینه‌های دیگر، خصوصیت‌های منحصربه‌فرد یا چشم‌گیری ندارد. نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی از همان پنل IPS با وضوح FHD، روشنایی ۳۰۰ نیتی و پوشش ۶۰ درصدی sRGB استفاده می‌کند.

آیدیاپد اسلیم ۳، رم ۱۶ گیگابایتی غیرقابل ارتقا از نوع LPDDR5 دارد و از جهت حمل‌پذیری راحت نسبت‌به لپ‌تاپ‌های گیمینگ سنگین و دارای گرافیک مجزا می‌توان به‌چشم یک لپ‌تاپ سبک‌وزن برای کارهای مهندسی به آن نگاه کرد. لپ‌تاپی که امکانات محدودی در اختیارتان می‌گذارد و همچنان مواردی مانند حسگر اثر انگشت و نور پس‌زمینه کیبورد در آن غایب هستند.

با توجه‌به این‌که پردازنده‌ی پرمصرفی روی این لپ‌تاپ سوار است و ظرفیت آن ۴۷ وات‌ساعت بیشتر نیست، شارژدهی لپ‌تاپ چندان چندان تعریفی نداشته و جزء نقاوت قوت آن به‌شمار نمی‌رود، اما با این‌حال اندکی بهتر از لپ‌تاپ‌های گیمینگ هم‌قیمت خودش است.

بهترین لپ‌تاپ تا ۶۰ میلیون تومان (کاربری روزمره)

Vivobook S 15 Q5507QA ایسوس – X Plus Adreno 16GB 512GB
15.6 اینچ

1620 × 2880 – 3K

کوالکام Snapdragon X Plus

کوالکام Adreno

16 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

1.42 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 70 وات‌ساعت

لپ‌تاپ Vivobook S 15 مدل Q5507QA درحال‌حاضر با مشخصاتی‌که دارد یکی از ارزشمندترین لپ‌تاپ‌های مناسب برای استفاده روزمره با قیمت مناسب به‌حساب می‌آید، چراکه از تراشه‌ی مبتنی‌بر معماری آرم کوالکام یعنی Snapdragon X Plus (نسخه‌ی X1P-64-100) قدرت می‌گیرد که ضمن ارائه قدرت مناسب در بحث پردازش‌های تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای، از واحد پردازش عصبی هگزاگون ۴۵ تاپسی بهره می‌برد و این توانایی برای برخی از وظایف هوش مصنوعی در نرم‌افزارها و ویندوز از جمله Recall مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از همه مهم‌تر که معماری آرم اجازه داده تا این لپ‌تاپ شارژدهی طولانی‌مدت‌تری را برای کاربران به‌ارمغان آورده و با باتری ۷۰ وات‌ساعتی‌اش تا ۱۹ ساعت برای پخش ویدیو دوام بیاورد. این تنها بخشی از انبوه نقاط قوت این لپ‌تاپ به‌شمار می‌آید، چراکه با خرید این دستگاه، بدنه‌ی یکپارچه آلومینیومی و صفحه‌نمایش بسیار باکیفیت ۱۵٫۶ اینچی OLED با وضوح 3K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز را در اختیار خواهید داشت.

وزن این لپ‌تاپ بسیار سبک و حدود ۱٫۴ کیلوگرم است. وب‌کم با حسگر اینفرارد برای تشخیص چهره Windows Hello و پشتیبانی کامل از Windows Studio Effects، پشتیبانی‌از Wi-Fi 7، رم یکپارچه ۱۶ گیگابایتی LPDDR5X و نور پس‌زمینه RGB تک‌ناحیه‌ای تنها بخشی از امکانات این لپ‌تاپ جذاب به‌حساب می‌آید. در نظر داشته باشید با توجه‌به این‌که این لپ‌تاپ ویندوز ۱۱ آرم را اجرا می‌کند برای گیمینگ فعلا گزینه‌ی مناسبی نیست.

Zenbook 14 OLED Q415MA ایسوس – Core Ultra 5 125H Arc 8GB 512GB

14.0 اینچ

1200×1920 – WUXGA

اینتل Core Ultra 5 125H

اینتل Arc Graphics

8 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

1.28 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 75 وات‌ساعت

با شنیدن اسم ذن‌بوک‌، حس کیفیت و پریمیوم بودن این سری از لپ‌تاپ‌های ایسوس در ذهن تداعی می‌شود و اکنون نسخه‌ی ۲۰۲۴ ذن‌بوک ۱۴ اینچی ایسوس سطح ارتقایافته‌تری از این تصویر ذهنی و تجربه‌ی کاربری را به‌لطف تراشه‌های میتیورلیک اینتل، عاید کاربر می‌کند. این لپ‌تاپ که در تیپ‌های مختلف تولید و عرضه می‌شود در نسخه‌ی ارزان‌تر خود یعنی Q415MA از Core Ultra 5-125H قدرت می‌گیرد که‌ توانایی بالایی در پردازش‌های سنگین محاسباتی و گرافیکی ارائه می‌دهد، به‌نحوی که آن‌را برای استفاده‌ی روزمره نیز به‌گزینه‌ای ایدئال تبدیل می‌کند.

این تراشه که از مکانیزم جدیدی موسوم به Chiplet Design به‌منظور کاهش هرچه بیشتر مصرف انرژی واحدهای پردازشی مختلف بهره می‌برد، واحد مجزایی تحت‌عنوان Intel AI Boost برای پردازش‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی دارد و با گرافیک ۷ هسته‌ای Intel Arc همراه می‌شود که بسیار پرقدرت و کارآمد در امور GPUمحور ظاهر می‌شود؛ به‌گونه‌ای که در بسیاری از سناریوها شمارا از داشتن دستگاهی با گرافیک مجزا بی‌نیاز می‌کند و آن‌را به مک‌بوک‌های اپل از نظر مصرف انرژی و شارژدهی طولانی مدت نزدیک می‌کند که البته با باتری ۷۵ وات‌ساعتی می‌توان چنین انتظاری را با توجه‌به ارائه PPW بیشتر از گذشته در حالت جدا از پریز داشت.

ذن‌بوک ۱۴ ایسوس، نمایشگری ۱۴ اینچی OLED با وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل دارد که با این ابعاد نمایشگر تراکم چندان بالایی برای یک نمایشگر OLED به‌حساب نمی‌آید، اما راضی‌کننده است چراکه فارغ‌از کنتراست و عمق رنگ‌ مشکی بی‌نهایت، می‌تواند کل فضای sRGB و DCI-P3 را با دقت بالا پوشش دهد و البته از ورودی لمسی با پشتیبانی‌از قلم استایلوس نیز پشتیبانی می‌کند. اولترابوک تماما آلومینومی و باکیفیت ایسوس هشت گیگابایت رم اما از نوع غیرقابل ارتقای LPDDR5 دارد که تنها نقطه ضعف این دستگاه بسیار سبک و جمع‌وجور ۱٫۲۸ کیلوگرمی به‌حساب می‌آید. برای احراز هویت بیومتریک نیز حسگر تشخیص چهره اینفرارد Windows Hello در این دستگاه به‌کار رفته است.

بهترین لپ‌تاپ تا ۶۰ میلیون تومان (با پردازنده قدرتمند)

ThinkBook 16 G6 IRL لنوو – Core i7-13700H Iris Xe 16GB 512GB
16 اینچ

1200 × 1920 – WUXGA

اینتل Core i7-13700H

اینتل Iris Xe

16 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

1.7 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 71 وات‌ساعت

سری تینک‌بوک لنوو لپ‌تاپ‌هایی خوش‌ساخت با طراحی مدرن‌تر و سخت‌افزاری بالارده‌تر هستند و در سال ۲۰۲۴ از نظر کیفیت ساخت و قطعات بهبودهایی داشته‌اند. ThinkBook 16 یکی از مدل‌های ۱۶ اینچی این سری به‌شمار می‌رود که در نسخه G6 IML، به‌تراشه قدرتمند Core i7-13700H مجهز شده تا به‌عنوان یکی‌از سریع‌ترین لپ‌تاپ‌ها در محدوده قیمتی خودش شناخته شود.

این لپ‌تاپ که از درب آلومینومی و شاسی پلاستیکی بهره می‌برد، نمایشگر ۱۶ اینچی ۱۶:۱۰ با وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل دارد که ۶۰ درصد از sRGB را پوشش می‌دهد. البته در این نسل از پنل‌های IPS باکیفیت‌تری با عمق رنگ بالاتر استفاده شده است. امکاناتی مانند حسگر اثر انگشت به‌صورت استاندارد در این لپ‌تاپ یافت می‌شوند.

یکی دیگر از نقات قوت این لپ‌تاپ استفاده از ماژول رم DDR5 با نرخ انتقال 5200 MT/s است. همچنین باتری ۷۱ وات‌ساعتی تینک‌بوک، ساعات بیشتری کاربر را در استفاده‌های ترکیبی همراهی می‌کند. پشتیبانی یکی از دو درگاه Type-C از تاندربولت ۴ از دیگر ویژگی‌های تینک‌بوک ۱۶ به‌حساب می‌آید.

بهترین لپ‌تاپ تا ۶۰ میلیون تومان (با گرافیک قدرتمند)

LOQ 15ARP9 لنوو – Ryzen 5 7235HS RTX 3050 12GB 512GB
15.6 اینچ

1080 × 1920 – FHD

AMD Ryzen 5 7235HS

انویدیا GeForce RTX 3050

12 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

2.38 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 60 وات‌ساعت

از آن‌جایی که لپ‌تاپ‌های گیمینگ سری اقتصادی LOQ لنوو در پرتعدادترین پیکربندی‌های مختلف عرضه می‌شوند تا بتوانند پاسخگوی نیاز کاربران با قیمت هرچه پایین‌تر باشند، وجود مدلی با پردازنده Ryzen 5-7235HS که تقریبا پایین‌ترین جایگاه در سگمنت پردازنده‌های قدرتمند AMD را دارد، غیرمنتظره نیست. اگرچه گرافیک RTX 3050 نیز استفاده از این پردازنده به منظور قیمت تمام‌شده‌ی کمتر را چندان توجیه نمی‌کند. به‌هرحال دستیابی به توان ۹۵ وات برای این گرافیک، تا حدی مسیر را برای اجرای بازی‌های سنگین با کیفیت متوسط هموار می‌کند.

برای اعمال گرافیکی و رندرگیری نیز این گرافیک همچنان در سال ۲۰۲۵ برای کاربری که نخواهد هزینه‌ی گزافی برای لپ‌تاپ متحمل شود، مناسب است ولی برای اجرای پروژه‌های سنگین مهندسی و پردازش‌های چندرشته‌ای این محصول را به‌کاربران توصیه نمی‌کنیم. البته که سیستم خنک‌کننده‌ی این لپ‌تاپ، پایداری عملکرد آن‌را در ساعت‌ها استفاده سنگین کاملا تضمین می‌کند.

خود لپ‌تاپ از نظر کیفیت ساخت تقریبا در بالاترین سطح در بین لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی قرار دارد. همچنین نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی پوشش کامل فضای sRGB و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی ارائه می‌دهد. این لپ‌تاپ امکان استفاده از رم پرسرعت DDR5-4800 و همچنین فناوری پاوردلیوری برای شارژ لپ‌تاپ و دستگاه‌های متصل تا توان ۱۴۰ وات را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

بهترین لپ‌تاپ تا ۸۰ میلیون تومان (کاربری روزمره)

IdeaPad Slim 5 16IMH9 لنوو – Core Ultra 5 125H Arc 16GB 1TB OLED
16 اینچ

1280 × 2048 – 2K

اینتل Core Ultra 5 125H

اینتل Arc

16 گیگابایت رم

1 ترابایت SSD

1.82 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 57 وات‌ساعت

لپ‌تاپ IdeaPad Slim 5 مدل 16IMH9 یکی از لپ‌تاپ‌هایی است که به‌دلیل تشابه اسمی با مدل‌های ارزان‌قیمت آیدیاپد ممکن است کاربران را به‌اشتباه بیندازد. در حالی‌که تفاوت‌های این مدل و نسخه‌هایی که در بازه‌های قیمتی پایین‌تر وجود دارند، باورنکردنی است. مثلا این لپ‌تاپ از بدنه‌ای یکپارچه ساخته‌شده از آلومینیوم استفاده می‌کند و نمایشگری ۱۶ اینچی از نوع OLED با وضوح 2K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز دارد که کنتراست و روشنایی بسیار بهتر داشته و پوشش کامل از sRGB و DCI-P3 را به‌ارمغان می‌آورد.

این لپ‌تاپ از تراشه‌ی Core Ultra 5-125H استفاده می‌کند که در استفاده‌های روزمره بسیار تند و تیز و بهینه عمل کرده و از عهده پردازش‌های سنگین نیز به‌راحتی برمی‌آید. همچنین می‌توان برای کارهایی چون اجرای پروژه‌های سنگین مهندسی، تدوین ویدیو و ویرایش عکس به‌صورت حرفه‌ای – چه درحالت متصل به‌برق و چه در زمان استفاده از باتری – روی این محصول حساب باز کرد. شارژدهی این لپ‌تاپ با باتری ۵۷ وات‌ساعتی و استفاده ترکیبی حداقل ۴ ساعت بوده و در استفاده سبک حتی می‌توان عدد نزدیک به ۸ ساعت را نیز تجربه کرد.

رم استفاده شده در لپ‌تاپ به‌صورت لحیم‌شده از نوع LPDDR5x-7467 و ظرفیت ۱۶ گیگابایتی است. پورت‌های USB این لپ‌تاپ شامل دو درگاه Type-C با پشتیبانی از تاندربولت ۴ و دو درگاه Type-A می‌شود. امکاناتی مانند حسگر اثرانگشت و نور پس‌زمینه به‌صورت استاندارد در آیدیاپد ۵ اسلیم قرار داده شده‌اند. طراحی لپ‌تاپ باریک و شکیل و وزن آن ۱٫۸۲ کیلوگرم است.

Yoga 7 2-in-1 16AHP9 لنوو – Ryzen 7 8840HS 780M 16GB 1TB

16 اینچ

1200 × 1920 – WUXGA

AMD Ryzen 7 8840HS

AMD Radeon 780M

16 گیگابایت رم

1 ترابایت SSD

1.99 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 71 وات‌ساعت

لپ‌تاپ‌های سری Yoga از محصولات پریمیوم و بالارده لپ‌تاپ‌های لنوو به‌حساب می‌آیند که متاسفانه تنوع و حق انتخاب زیادی برای انتخاب نسخه‌های مختلف این مدل در ایران وجود ندارد. Yoga 7 مدل 16AHP9 از معدود مدل‌های موجود شده این خانواده در ایران است که قابلیت تبدیل‌پذیری و استفاده به‌عنوان تبلت را دارد. بنابراین نمایشگر آن از نوع لمسی با پنل IPS، وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل و پوشش ۶۰ درصدی sRGB است. البته قلم همراه دستگاه ارائه نمی‌شود.

یوگا ۷ بدنه‌ای تمام آلومینیومی با ضخامتی کم و طراحی جذاب دارد و تراشه Ryzen 7 8840HS قلب تپنده‌ی آن‌را شکل می‌دهد که هم پردازنده و هم گرافیک قدرتمند Radeon 780M را در خود جای داده است. این تراشه نهایتا با مصرف ۳۰ وات، قدرت پردازشی فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهد و در بیشتر مواقع با کمتر‌از نیمی از پیک توان مصرفی‌اش دستورعمل‌های محاسباتی و گرافیکی را با نرخ بالایی پردازش می‌کند. بهینگی تراشه و سطح بالای عملکرد به‌ازای توان مصرفی، شارژدهی باتری ۷۱ وات‌ساعتی را به‌اعداد بالای ۵ ساعت نیز می‌رساند.

رم ۱۶ گیگابایتی یکپارچه با بورد دستگاه از نوع LPDDR5x-6400 است. امکانات این لپ‌تاپ شامل حسگر اثر انگشت، کیبورد با نور پس‌زمینه و دو درگاه Type-C می‌شود. وزن یوگا نهایتا به دو کیلوگرم می‌رسد.

Dragonfly Pro اچ پی – Ryzen 7 7736U 680M 16GB 512GB

14 اینچ

1200 × 1920 – WUXGA

AMD Ryzen 7 7736U

AMD Radeon 680M

16 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

1.55 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 64.6 وات‌ساعت

اچ‌پی Dragonfly Pro One یکی از جذاب‌ترین و باکیفیت‌ترین لپ‌تاپ‌های اچ‌پی است که با پردازنده Ryzen 7-7736U برای استفاده‌های روزمره یکی از بهترین گزینه‌ها به‌شمار می‌رود. این لپ‌تاپ طراحی بسیار مدرن و بدنه‌ای ساخته‌شده از منیزیم و آلومینیوم دارد و حتی قطعات کوچک آن مانند لولاها و قاب‌ها از آلومینیوم ساخته شده‌اند.

Dragonfly Pro یک لپ‌تاپ ۱۴ اینچی است که نمایشگر لمسی IPS با وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل و پوشش ۱۰۰ درصدی sRGB دارد و با پوشش Gorilla Glass NBT محافظت می‌شود. این لپ‌تاپ باتری ۶۴٫۶ وات‌ساعتی را در خود جای داده که به‌گفته‌ی سازنده می‌تواند تا ۱۶ ساعت در استفاده‌های ترکیبی دوام بیاورد و در نیم ساعت ۵۰ درصد شارژ شود. ناگفته نماند که پردازنده این دستگاه از گرافیک سریع Radeon 680M میزبانی می‌کند تا کاربر را از وجود تراشه‌ی گرافیکی مجزا بی‌نیاز کند.

این لپ‌تاپ امکانات بسیار خوب و کاملی دارد، برای مثال ترک‌پد آن از نوع هپتیکی و مشابه مک‌بوک‌هاست که با فشردن آن بازخورد لرزشی ایجاد می‌شود و کیبورد نیز نور پس‌زمینه را دارد. برای احراز هویت هر دو سیستم حسگر اثرانگشت و تشخیص چهره Windows Hello دردسترس کاربر هستند. دوربین وب‌کم نیز ۵ مگاپیکسلی است که کیفیت بسیار بالایی را همراه با امکاناتی مانند کادربندی خودکار، فیلترهای مختلف و قفل‌شدن یا بازشدن با ترک یا بازگشتن به دستگاه را ارائه می‌دهد.

لپ‌تاپ به‌حسگرهای مختلفی از جمله حسگر نور برای تنظیم خودکار روشنایی و تون رنگی صفحه، شتاب‌سنج و ژیروسکوپ مجهز بوده و از چهار اسپیکر با کیفیت تیون‌شده توسط Bang & Olufsen بهره می‌برد. همه‌ی درگاه‌های این لپ‌تاپ از نوع USB Type-C هستند که دو تای آن‌ها استاندارد USB 4.0 یکی از آن‌ها از نوع 3.2 را دارند. رم لپ‌تاپ از نوع غیرقابل ارتقای LPDDR5-6400 است و نبود درگاه USB-A را شاید بتوان تنها ضعف این لپ‌تاپ برشمرد.

بهترین لپ‌تاپ تا ۸۰ میلیون تومان (با گرافیک قدرتمند)

LOQ 15ARP9 لنوو – Ryzen 7 7435HS RTX 4060 16GB 512GB
15.6 اینچ

1080 × 1920 – FHD

AMD Ryzen 7 7435HS

انویدیا GeForce RTX 4060

16 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

2.38 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 60 وات‌ساعت

در بازار کمتر لپ‌تاپ قدرتمندی به‌اندازه‌ی لپ‌تاپ‌های سری LOQ لنوو پیدا می‌شود که درعین ارائه‌ی قدرت، عملکرد و کیفیت، قیمت مقرون‌به‌صرفه‌تری داشته باشند. در این بین نیز مدل LOQ 15ARP9 به‌عنوان یکی از ارزان‌ترین لپ‌تاپ‌هایی شناخته می‌شود که از گرافیک RTX 4060 قدرت می‌گیرد. با تزریق ۱۰۵ وات، این گرافیک به ایدئال‌ترین سطح عملکردی‌اش دست پیدا می‌کند و با کولینگ کارآمدی که دارد، این عملکرد را برای ساعت‌ها بازی سنگین حفظ می‌کند.

نمایشگر این نسخه ۱۵٫۶ اینچ IPS با وضوح FHD و پوشش کامل sRGB است که با نرخ ۱۴۴ هرتز به‌روز می‌شود. از آن‌جایی که پردازنده Ryzen 7-7435HS قلب تپنده این لپ‌تاپ را تشکیل می‌دهد، نمایشگر این لپ‌تاپ مستقیما سیگنال تصویر خود را از گرافیک مجزا دریافت می‌کند، بنابراین اگرچه گلوگاه بین گرافیک و پردازنده به‌طور کامل از بین می‌رود اما کاربران باید نسبت‌به مصرف بالای باتری این لپ‌تاپ دراستفاده‌های روزمره آگاه باشند. گفتنی است از نظر پردازش‌های محاسباتی، این پردازنده و Ryzen 7-7735HS تقریبا با هم برابری می‌کنند.

وزن این دستگاه تمام پلاستیکی اما باکیفیت به ۲٫۳ کیلوگرم می‌رسد. رم ۱۶ گیگابایتی از نوع DDR5-4800، سه درگاه Type-C و یک درگاه Type-C از دیگر مشخصات لپ‌تاپ مذکور به‌حساب می‌آیند و باتری ۶۰ وات‌ساعتی آن نهایتا برای دو الی سه ساعت استفاده دوام می‌آورد.

بهترین لپ‌تاپ‌ها از ۸۰ میلیون تومان به بالا

در محدوده‌ی قیمتی ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، اکثر لپ‌تاپ‌های موجود در بازار از نظر فنی کاملاً برای کاربری‌های حرفه‌ای، مهندسی و گیمینگ طراحی شده‌اند و با وجود اینکه لپ‌تاپ‌هایی سبک و با پردازنده‌ی کم‌مصرف نیز در این محدوده‌ی قیمتی وجود دارند؛ اما خرید چنین لپ‌تاپ‌هایی برای استفاده‌ی روزمره توجیه اقتصادی ندارد؛ بنابراین در بخش پیش‌رو، توجه شما را صرفاً به لپ‌تاپ‌های قدرتمند جلب می‌کنیم.

گفتنی است که در بخش پیش‌رو بسته به‌ نوع کاربری، لپ‌تاپ‌های سری مک‌بوک پرو اپل و لپ‌تاپ‌های گیمینگ ویندوزی از یکدیگر تفکیک شده‌اند؛ به‌عبارتی مک‌بوک برای اموری چون تدوین و ویرایش عکس و ویدیو و لپ‌تاپ‌های ویندوزی برای کار با نرم‌افزارهای مهندسی، مدلینگ سه‌بعدی، رندرینگ و گیمینگ مناسب هستند.

بهترین لپ‌تاپ تا ۱۰۰ میلیون تومان

ENVY 16-h1053dx اچ پی – Core i7-13700H RTX 4060 16GB 1TB
16 اینچ

1600 × 2560 – WQXGA

اینتل Core i7-13700H

انویدیا GeForce RTX 4060

16 گیگابایت رم

1 ترابایت SSD

2.5 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 83 وات‌ساعت

سری Envy اچ‌پی از سری‌های پریمیوم و بالارده لپ‌تاپ‌های این شرکت به‌شمار می‌رود که مدل‌های مختلفی از انواع نسخه‌های سبک و تبدیل‌شونده گرفته تا پرقدرت را شامل می‌شود. نسخه‌ی ۱۶ اینچی آن در مدل h1053dx از گرافیک مجزای RTX 4060 با توان مصرفی ۱۴۰ وات نیز برخوردار است که این لپ‌تاپ را به‌معدود دستگاه‌های تمام فلزی دارای چنین گرافیکی تبدیل می‌کند.

این سری از خطوط خاصی در طراحی و کیفیت ساخت خود پیروی می‌کنند؛ برای مثال می‌توان بدنه‌ی یکپارچه آلومینیومی، طراحی مدرن و نمایشگر لمسی را مثال زد. این لپ‌تاپ نمایشگر ۱۶ اینچی IPS با وضوح ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل دارد و علاوه‌بر پوشش کامل sRGB روشنایی‌اش به ۴۰۰ نیت می‌رسد و محتوا را با نرخ بین ۴۸ تا ۱۲۰ هرتز به‌صورت تطبیقی به‌روز می‌کند.

لپ‌تاپ برای پردازش‌های محاسباتی به پردازنده Core i7-13700H اتکا دارد. رم لپ‌تاپ از نوع DDR5-5200 است. کیبورد از نوع فول‌سایز با نور پس‌زمینه است. از جمله امکانات این لپ‌تاپ می‌توان دوربین وب‌کم ۵ مگاپیکسلی مجهز به حسگر تشخیص چهره Windows Hello و دو درگاه Type-C با پشتیبانی از تاندربولت ۴ اشاره کرد. این لپ‌تاپ در حالت جدا از پریز از انرژی باتری ۸۳ وات‌ساعتی استفاده می‌کند.

بهترین لپ‌تاپ تا ۱۵۰ میلیون تومان

Legion 5 16IRX9 لنوو – Core i9-14900HX RTX 4060 32GB 2TB 165Hz
16 اینچ

1600 × 2560 – WQXGA

اینتل Core i9-14900HX

انویدیا GeForce RTX 4060

32 گیگابایت رم

2 ترابایت SSD

2.3 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 80 وات‌ساعت

لپ‌تاپ Legion 5 از سری لپ‌تاپ‌های گیمینگ بالارده لنوو به‌حساب می‌آید که به‌واسطه ویژگی‌هایی چون نمایشگر بهتر، طراحی و کیفیت ساخت پریمیوم‌تر و برخی قابلیت‌ها و فناوری‌های به‌روزتر سخت‌افزاری، از سری LOQ برتر هستند. برای مثال در این مدل شاهد به‌کارگیری پنلی ۱۶ اینچی IPS با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل هستیم که وضوح بسیار بالاتری نسبت‌به پنل‌های FHD محسوب می‌شود و جزئیات را با دقت بیشتری به‌تصویر می‌کشد. این پنل نرخ‌نوسازی ۱۶۵ هرتزی ارائه داده و کل فضای sRGB را پوشش می‌دهد. ضمنا از استاندارد Dolby Vision نیز پشتیبانی می‌کند.

لپ‌تاپ مذکور در مدل 16IRX9 از گرافیک RTX 4060 با توان مصرفی ۱۴۰ وات و قوی‌ترین پردازنده نسل چهاردهم اینتل یعنی Core i9-14900HX با ۲۴ هسته‌ی پردازشی و ۳۲ ترد استفاده می‌کند. طبیعتا چنین مجموعه پردازشی متشکل از این تعداد هسته‌های پردازشی، توان زیادی احتیاج دارد و در کنار گرافیک، مجموع توان تزریق شده به سامانه، منجر به تولید حرارت بسیار بالایی می‌شود که لنوو برای آن چاره‌اندیشی کرده و از سیستم خنک‌کننده فعال بسیار قدرتمند با فن‌ها و رادیاتورهایی بزرگ برای دفع بیشترین میزان حرارت در این لپ‌تاپ استفاده کرده است.

با این وجود، این لپ‌تاپ حدود ۲۰۰ گرم سبک‌تر از مدل Legion Pro 5 است و وزنش به ۲٫۳ کیلوگرم می‌رسد. شاسی لیجن ۲۰۲۴ از پلاستیک و درِ لپ‌تاپ از آلومینیوم ساخته شده است. ۳۲ گیگابایت رم DDR5-5600، دو ترابایت SSD از نوع NVMe PCIe 4.0، دو درگاه Type-C 3.2 Gen 2 و باتری ۸۰ وات‌ساعتی از دیگر مشخصات این محصول گیمینگ جذاب از لنوو هستند.

TUF Gaming A16 FA608WI ایسوس – Ryzen AI 9 HX 370 RTX 4070 32GB 1TB 144Hz

16 اینچ

1200 × 1920 – WUXGA

AMD Ryzen AI 9 HX 370

انویدیا GeForce RTX 4070

32 گیگابایت رم

1 ترابایت SSD

2.2 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 90 وات‌ساعت

لپ‌تاپ TUF Gaming A16 مدل FA608WI یکی از باکیفیت‌ترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ سری TUF با وزنی بسیار سبک‌ است که پردازنده‌ای بسیار قدرتمند اما درعین‌حال فوق‌العاده بهینه و کم‌مصرف دارد. Ryzen AI 9 HX 370 از جدیدترین پردازنده‌های AMD به‌حساب می‌آید که افزون‌بر قدرت گرافیکی و محاسباتی مثال‌زدنی‌اش، از واحد پردازش عصبی مجزایی بهره می‌برد که می‌تواند از پس پردازش پردازش‌های هوش مصنوعی با نرخ 50 تریلیون عملیات در ثانیه (50 TOPS) بربیاید.

بنابراین این لپ‌تاپ از دسته لپ‌تاپ‌های Copilot Plus PCها به‌شمار می‌رود که در آینده‌ای نزدیک می‌تواند از مزایای قابلیت‌های جدید هوش مصنوعی ویندوز مانند Recall بهره‌مند شود افزون‌براین از این توانایی در بسیاری از نرم‌افزارهای مهندسی، برنامه‌نویسی و گرافیکی در آینده‌ای نزدیک به‌کار گرفته خواهد شد. گفتنی است که TUF Gaming A14 افزون‌بر گرافیک یکپارچه قدرتمند Radeon 890M از RTX 4070 با توان مصرفی ۱۴۰ وات بهره می‌برد تا این لپ‌تاپ را به‌گزینه‌ای کم‌نقص برای کارهای مهندسی، گرافیکی و نیز بازی تبدیل کند که به‌لطف تراشه‌ی بهینه‌ و باتری ۹۰ وات‌ساعتی می‌تواند برای استفاده روزمره نیز گزینه‌ای مناسب باشد.

لپ‌تاپ تاف A16 از نمایشگر ۱۶ اینچی IPS با وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل استفاده می‌کند که نرخ نوسازی‌اش به ۱۴۴ هرتز رسیده و ۱۰۰ درصد فضای sRGB را پوشش می‌دهد. رم آن از نوع LPDDR5X-7500 ۳۲ گیگابایتی بوده و به‌دوربین‌های مادون قرمز برای احراز هویت Windows Hello مجهز است.

بهترین لپ‌تاپ تا ۲۰۰ میلیون تومان

مک بوک پرو 14 اینچی 2024 اپل – M4 Pro 16-core GPU 24GB 512GB
1964 × 3024 پیکسل

اپل M4 Pro

پردازنده گرافیک 16 هسته‌ای

24 گیگابایت رم

512 گیگابایت SSD

1.60 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 72.4 وات‌ساعت

هر نسل از مک‌بوک پروهای مبتنی‌بر اپل سیلیکون در دوره‌های خودشان به‌خاطر تراشه‌های بسیار سریع، کم‌مصرف و بهینه مورد تحسین قرار می‌گرفته‌اند، اما حالا مک‌بوک پروهای 2024 که به تراشه‌های خانواده M4 مجهز شده‌اند، بیش‌از هر زمان دیگری در لبه‌ی فناوری حرکت کرده و در صنعت کامپیوتر پیشتاز هستند. این مدل مک‌بوک پرو که تراشه‌ی M4 Pro دارد، جدا از پیشرفت خیره‌کننده عملکرد CPU در پردازش‌های تک‌هسته‌ای، تعداد هسته‌های قدرتمندش را از ۶ به ۸ افزایش داده است که موجب شده عملکرد چندهسته‌ای نیز به‌طرز خیره‌کننده‌ای سریع‌تر شود.

افزون‌براین، نمایشگر این مک‌بوک حالا پوششی از جنس نانو دارد که باعث شده انعکاس نور در نمایشگر کمتر شده و تصویری با کنتراست بالاتر نمایش داده شود. همچنین یادآور می‌شویم که اپل برای تولید رنگ‌هایی با خلوص بیشتر، دقت بالاتر و گستره رنگی وسیع‌تر از فناوری کوانتوم دات در این نسل استفاده کرده است که یکی از تغییرات اساسی نمایشگرهای Mini-LED به‌کار برده شده در مک‌بوک‌ها طی سالیان اخیر به‌شمار می‌رود. گفتنی است که روشنایی این پنل در هنگام پخش محتوای HDR تا ۱۶۰۰ نیت نیز می‌رسد.

بهترین لپ‌تاپ ۲۰۲۵ بازار ایران (بدون درنظر گرفتن قیمت)

مک بوک پرو 16 اینچی 2024 اپل – M4 Max 40-core GPU 48GB 1TB
16.2 اینچ

2234 × 3546 پیکسل

اپل M4 Max

پردازنده گرافیک 40 هسته‌ای

48 گیگابایت رم

1 ترابایت SSD

2.15 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 100 وات‌ساعت

مک‌بوک پروی M4 Max با نمایشگر ۱۶ اینچی و پردازنده‌ی گرافیکی ۴۰ هسته‌ای، قدرتمندترین و جدیدترین لپ‌تاپ اپل به‌حساب می‌آید و با رم ۴۸ گیگابایتی، می‌تواند از پس تمام وظایف و سنگین‌ترین کاربری‌ها هم بربیاید. تراشه‌ی M3 (شامل M3 و M3 Pro و M3 Max) از شتاب‌دهنده‌ی سخت‌افزاری رهگیری پرتو (Ray Tracing)، سایه‌زنی Mesh و فناوری Dynamic Caching نیز پشتیبانی می‌کند تا در کاربری‌های GPU-محور اعم از اجرای بازی‌ها و تدوین ویدیو نیز بهترین عملکرد را ارائه کنند.

وزن حدودا ۲ کیلوگرمی لپ‌تاپ قدرتمند اپل، از مهم‌ترین نقاط قوت آن در مقایسه با رقبای ویندوزی به‌حساب می‌آید. لپ‌تاپ‌های ویندوزی هم‌رده به‌مرتب سنگین‌تر هستند و حمل‌ونقل آن‌ها می‌تواند دردسر زیادی برای کاربر ایجاد کند. نمایشگر کوانتوم دات و ۱۰ بیتی مک‌بوک پرو اپل، علاوه‌بر ارائه‌ی دقت رنگ و روشنایی عالی، از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نیز پشتیبانی می‌کند.

Titan 18 HX A14VIG ام اس آی – Core i9-14900HX RTX 4090 64GB 2TB 120Hz

18 اینچ

2400 × 3840 – +UHD

اینتل Core i9-14900HX

انویدیا GeForce RTX 4090

64 گیگابایت رم

2 ترابایت SSD

3.6 کیلوگرم

باتری با ظرفیت 99.9 وات‌ساعت

اگر قصد دارید بهترین لپ‌تاپ ویندوزی بازار را مال خود کنید و از طرف دیگر برای بازی کردن، به‌هردلیلی، نمی‌خواهید سراغ پلی استیشن سونی یا ایکس باکس مایکروسافت بروید، صرف‌نظر از منطقی‌نبودن این مقدار هزینه، بهترین گزینه‌ی ممکنی که پیش‌روی شما است، لپ‌تاپ Titan 18 HX مدل A14VIG ام اس آی به‌شمار می‌رود. این لپ‌تاپ یک غول تمام‌عیار ویندوزی محسوب می‌شود که به‌واسطه‌ی پردازنده‌ی مرکزی به‌روز و قدرتمندش از پس تمام وظایفی که به‌عهده‌اش بگذارید، به‌خوبی برخواهد آمد و عنوان بهترین لپ تاپ 2024 ویندوزی بازار برازنده‌ی این دستگاه خواهد بود.

پردازنده‌ی نسل چهاردهمی اینتل Core i9-14900HX با ۲۴ هسته‌ی پردازشی متشکل‌از ۸ هسته‌ی قدرتمند و ۱۶ هسته‌ی کم‌مصرف و ۳۲ رشته یکی از قدرتمندترین پردازنده‌‌های موجود در بازار به‌حساب می‌آید. در سمت دیگر دستگاه، پردازنده‌ی گرافیکی انویدیا GeForce RTX 4090 قرار داده شده تا با ۱۶ گیگابایت رم ویدئویی‌اش کم‌و‌کسری در پردازش‌های گرافیکی، بازی، رندر گرفتن، یادگیری ماشین و هوش مصنوعی نداشته باشید. این GPU قدرتمند کلاس لپ‌تاپ با احتساب ۲۵ وات توان تقویتی پویا، مجموعاً از توان ۱۷۵ وات بهره می‌برد.

این غول ۳٫۶ کیلوگرمی بدنه‌ای از جنس آلومینیوم و منیزیم دارد و با یک آداپتور ۴۰۰ واتی شارژ می‌شود. تمام ویژگی‌های تایتان ۱۸ به همین‌جا ختم نمی‌شود و می‌توان نمایشگر ۱۸ اینچی Mini-LED با وضوح 4K، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و پوشش صددرصدی فضای رنگی DCI-P3 را به آن‌ها اضافه کرد. ۶۴ گیگابایت رم DDR5 و دو ترابایت SSD به‌همراه باتری چهار سلولی ۹۹٫۹ وات‌ساعتی سایر ویژگی‌های لپ‌تاپ را شامل می‌شوند.

به‌نظر شما بهترین لپ‌تاپ بازار ایران کدام محصول است؟ آیا جای خالی لپ‌تاپی را در فهرست بالا حس می‌کنید؟ لطفاً دیدگاه خود را با ما و سایر کاربران  به‌اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

فهرست
ورود / عضویت
سبد خرید0
هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد!
ادامه خرید
0
برای مخفی کردن نوار مقایسه خارج از نوار کلیک کنید
مقایسه